La inițiativa Federației Mondiale a Inimii și sub patronajul Organizației Mondiale a Sănătății și al UNESCO, data de 29 septembrie a fost declarată Ziua Mondială a Inimii, motiv pentru care, în luna septembrie, cluburile Lions din întrega țară promovează mișcarea, sub îndrumarea Lions Club District 124 România. Un astfel de eveniment a avut loc și în Reșița.

Peste 400 de elevi, studenți și adulți pasionați de sport au participat la Crosul „Inimă de Leu”, organizat de Clubul Lions Onix Reşiţa, în parteneriat cu Lions Club Reşiţa Montană, Inspectoratul Şcolar Judeţean, DJST Caraș-Severin, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, Universitatea „Eftimie Murgu”, Casa de Cultură Studenţească Reşiţa şi Primăria Municipiului Reşiţa. Prin acest cros a fost promovată activitatea fizică, având ca obiectiv reducerea riscului bolilor cardiovasculare. Traseul a a fost amenajat în Parcul Tricolorului din Reșița.

Oferte echipament JomaOferte Joma

„Crosul se numește Inimă de Leu, pentru că dacă o inimă sănătoasă într-un corp sănătos, nu ai probleme cu bolile cardiovasculare. Și atunci, prin mobilizare, au participat la cros aproape 500 de copii, de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, studenți, adulți care ne-au făcut o plăcere deosebită că au fost aici alături de noi. Am alergat, pentru a trage un semnal de alarmă că sedentarismul este una dintre cauzele care duc la boli cardiovasculare. Dacă noi alergăm și luptăm împotriva sedentarismului, atunci numărul bolnavilor scade. Parcul a fost plin, însuflețit de copii, ei au fost extraordinar de bucuroși pentru că s-au dat șapte starturi, în funcție de vârstă. Primii zece clasați la fiecare categorie de vârstă au fost recompensați cu tricouri, diplome, iar cei de pe podium au primit și medalii și cupe. Ca un amănunt, noi am pregătit pentru această acțiune 100 de tricouri galbene inscripționate cu sigla Lions. Numărul nu este deloc întâmplător, anul acesta se împlinesc 100 de ani de activitate lionistică în lume. Crosul nostru a fost la prima ediție, și întotdeauna la început este mai greu de organizat și paote că am avut mici lucruri care n-au mers așa cum ar fi trebuit. Dar, promitem că în următorii ani vom organiza un cros din ce în ce mai frumos și cu rezultate la fel de bune. Mulțumim participanților, celor care ne-au ajutat în realizarea crosului. Gândesc că în această zi, cel puțin locuitorii din Reșița am câștigat ceva și vom fi mai sănătoși”, a declarat dr. Felicia Quint, președinte Club Lions Onix Reșița.

Rezultatele primei ediții a Crosului „Inimă de Leu”
Băieți, clasele V-VI: 1. Robert Mihaly (Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița); 2. Gabriel Didu (Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița); 3. Mihail Paraschivu (Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița).
Fete, clasele V-VI: 1. Simona Dragomir (Armeniș); 2. Liliana Hurduzeu (Armeniș); 3. Bianca Măciucă (Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița).
Băieți, clasele VII-VIII: 1. Ionuț Alexandru (Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița); 2. Alexandru Perian (Școala Gimnazială „Romul Ladea” Oravița); 3. Sebastian Borbely (Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița).
Fete, clasele VII-VIII: 1. Larisa Peia (Turnu Ruieni); 2. Ionela Crina (Armeniș); 3. Ștefania Dumitru (Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița).
Băieți, clasele IX-XII: 1. Adrian Popescu (Liceul Tehnologic „Mihai Novac” Oravița); 2. Bogdan Mihai (Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa); 3. Erwin Schmelas (Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșița).
Fete, clasele IX-XII: 1. Loredana Cocoș (Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița); 2. Adina Pop (Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa); 3. Giulia Poamă (Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița).
OPEN, masculin: 1. Mario Oprea (Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița); 2. Ionuț Pleșu (Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița); 3. Marius Cocioran (Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița); 4. Ionuț Dogaru (UEM Reșița).
OPEN, feminin: 1. Larisa Peia (Turnu Ruieni); 2. Valentina Tincu (UEM Reșița); 3. Lăcrămioara Căruceriu (UEM Reșița).

[envira-gallery id=”465″]

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.