Federația Română de Fotbal prin Departamentul Grow și Școala Federală de Antrenori au lansat în acest an platforma online pentru obținerea licenței FRF Grassroots. Componentele echipei de fotbal ACS Banat Girls Reșița s-au arătat interesate de acest proiect federal.

Interesul mare manifestat la Reșița pentru acțiunea FRF și a Școlii Federale de Antrenori, i-a determinat pe oficialii de la București să organizeze un curs și în orașul de la poalele Semenicului.
În urma acestui curs, participanții au avut ocazia să înțeleagă mai multe despre modul de organizare a sesiunilor de antrenament și au descoperit noțiuni introductive cu privire la instruirea copiilor. După prima parte a cursului, organizată online, s-au desfășurat cursurile față în față. Iar una dintre întâlniri a avut loc la Reșița, cursul fiind condus de Irina Giurgiu, antrenor principal al Naționalei U15 de fotbal feminin a României și coordonator pe dezvoltarea și promovarea fotbalului feminin în cadrul FRF.

Oferte echipament JomaOferte Joma

„La început s-au înscris 250 de persoane și ne-am împărțit pe mai multe zone. Am observat că și în Reșița s-au înscris 33 de persoane și am hotărât să venim și să ținem un curs și aici. Chiar mi-a plăcut că am primit aici susținere, mi-a plăcut că a venit aproape toată echipa Banat Girls, al cărei meci cu Atletic Drobeta l-am urmărit la Gătaia. La curs, mi-a plăcut cum au interacționat fetele și câteva dintre ele consider că au și calități pentru a ajunge instructoare sau antrenoare. Mă bucur că au avut inițiativă, au fost creative, am avut tot felul de exerciții și chiar aici la Reșița am văzut o deschidere în a promova fotbalul feminin”, a spus Irina Giurgiu, după încheieerea cursului de la Reșița.

Irina Giurgiu vine și cu o recomandare: „Recomandarea noastră este ca după ce fetele termină liceul, să se înscrie la Licența C UEFA, care se poate obține pe plan județean, după care acestea doar aici în localitate pot face practică, cu sprijinul antrenorilor. La loturile naționale noi suntem foarte deschiși, primim pe oricine care dorește să învețe. Ușa este deschisă pentru toți antrenorii din țară.”

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.