Progresul Ezeriș a început în forță al treilea sezon consecutiv în Liga a V-a Caraș-Severin, Zona Reșița. Poate cea mai disciplinată echipă din fotbalul cărășean, Ezerișul și-a propus clar în acest sezon un obiectiv îndrăzneț și realist: promovarea în Liga a IV-a.

Neînvinsă din 9 aprilie 2017 (fie că vorbim de meciuri oficiale, fie de amicale), echipa antrenată de profesorul Cristian Șodâncă, omul bun la toate (doar asistent medical nu este), își dorește să joace un fotbal de calitate, să dea culoare fotbalului județean. Progresul Ezeriș era la un pas de promovare în stagiunea precedentă, deși nu pornea nici de departe ca favorită. Însă, după discuțiile purtate în vară cu administrația locală, lucrurile s-au schimbat și Progresul Ezeriș și-a anunțat intențiile de promovare. Pe teren, prin merit sportiv, nu prin jocuri de culise sau înscriere directă în Liga a IV-a.

Oferte echipament JomaOferte Joma

„Când ne-am înființat acum doi ani, ne-am propus să jucăm un fotbal frumos și pe cât se poate, să ajungem cât mai sus. Am terminat pe locul al treilea în primul sezon. Sezonul trecut ne-am propus să nu ne facem de rușine, să jucăm frumos, să fim o echipă model. Noi am avut un singur cartonaș roșu primit în doi ani de zile. Pot spune că suntem că suntem cea mai disciplinată echipă din fotbalul județean”, spune profesorul Cristian Șodâncă.

Le-a lipsit un gol pentru a promova
Acesta a spus și cum echipa sa a fost la un pas de promovare în sezonul 2016/2017: „Sezonul trecut am fost la un pas de promovare, chiar dacă nu ne-am propus acest obiectiv. Noi ne-am întărit în iarnă și atunci am analizat situația și am crezut că se poate obține promovarea. Chiar dacă la finalul turului eram la 12 puncte de locul 1, pe care se afla Croația Clocotici. Până la urmă s-a răsturnat situația, în play-off, n-a fost nici Clocotici, nici Ezeriș, a fost Pojejena echipa care a promovat. Noi dacă eram puțin mai atenți și nu pierdeam un joc la Măureni, în retur, cred că alta ar fi fost situația acum. Din 9 aprilie, suntem neînvinși în meciuri oficiale sau amicale. Nu ne-a mai învins nimeni de atunci. După acel meci de la Măureni am avut un parcurs aproape fără greșeală în precedenta ediție de campionat, am avut doar egalul de la Pojejena, din ultima etapă a play-off-ului. Acolo ne trebuia victoria și promovam în Liga a IV-a.”

Componenții echipei Progresul Ezeriș au avut o întâlnire în vară cu primarul comunei și câțiva consilieri locali, pentru a stabili strategia pentru sezonul competițional ce se apropia cu pași repezi. „Încercăm să facem o organizare mai bună. La acea întâlnire s-a luat în discuție și înscrierea în Liga a IV-a, chiar și de pe locul al doilea. E normal să vrei să joci mai sus. Dar, eu, împreună cu primarul, am zis că normal ar fi să ne câștigăm pe teren dreptul de a evolua într-o ligă superioară. Măcar să avem satisfacția că am promovat pe merit. Costurile ar fi fost mai mari ca la Liga a V-a și nu eram pregătiți din acest punct de vedere. Trebuia și o organizare mai bună, mai un om doi lângă mine, care să se ocupe și de juniori, că ne-ar fi trebuit și o grupă de juniori la Liga a IV-a. Am discutat cu fostul portar al CSM-ului reșițean, Gheorghe Popa, profesor de sport la Ezeriș, să facem selecții și să alcătuim o grupă de copii”, a mai spus Cristian Șodâncă.

„Promovarea, pe teren!”
Cristian Șodâncă este adeptul lucrului bine făcut și nu-i place să obțină foloase necuvenite. Tocmai de aceea, discuțiile cu primarul Ioan Rusu au fost ferme: „Am zis și eu și primarul «Hai să câștigăm campionatul, să nu ne arate nimeni cu degetul, că uite-i și pe ăștia, au venit ei din Liga a V-a și s-au înscris în Liga a IV-a». Nu vrem să facem ca alții, să ne înscriem numai din ambiție, din mândrie. Ne-am pus de acord, ne organizăm mai bine, vedem ce facem.”

Nu fac antrenamente, vin doar la meciuri!
Paradoxal, echipa nu face antrenamente, pentru că nu are unde. Jucătorii se strâng doar în ziua de meci și atunci dau totul pe teren, ca și cum s-ar fi antrenat toată săptămâna. „Antrenamentele la noi nu există. Noi ne-am ocupat de gazonul de la Gloria, anul trecut l-am cosit cred că de vreo trei ori. Era groaznic gazonul, de fapt gazon e impropriu spus, că era mai mult pământ, toată iarba era pârlită. Între timp, gazonul și-a revenit și programul a devenit dintr-odată aglomerat. Vin aici grupe de la CSM Școlar, de la Mundo, de la Gloria, vin fetele de la Banat Girls și pentru noi nu se găsește o oră pe săptămână , să venim la antrenament. Noi ne adunăm doar la meciuri. Vom vedea ce vom face, am vorbit cu Antonie Burtea, de la Muncitorul, și probabil că ne vom antrena pe terenul din Lend. Am fost acolo acum vreo două săptămâni, am cosit, cu cositoarea de la noi de la Soceni, am adunat și am scos iarba și o să încercăm să ne adunăm miercurea, așa în limita programului băieților. Să fim măcar 12-14 persoane la un antrenament, la o mișcare. Dar, deocamdată, doar la meciuri ne adunăm. Dacă am mai face și câte un antrenament pe săptămână, am fi de mijlocul clasamentului înspre partea superioară, în Liga a IV-a. Acum, intrăm pe teren, jucăm, câștigăm și plecăm”, spune același Cristian Șodâncă.

A trecut derby-ul cu Răcășdia, atenție la Comorâște!


Pentru băieții de la Progresul Ezeriș, adevărata contracandidată la promovare este Voința Răcășdia. Formație pe care tocmai au învins-o etapa trecută, chiar pe terenul acesteia, cu 4-1. „A fost un meci la care am avut emoții. Deși i-am bătut anul acesta în campionat la noi, i-am bătut în play-off la ei, i-am bătut și în meciurile amicale. Un meci amical, diferă de un meci oficial. Aveam emoții. Dar, i-am bătut. Am condus cu 1-0 la pauză, apoi s-a făcut 2-0 pentru noi, după care recunosc că am jucat slab, vreo 25 de minute. Ne-am retras deliberat în apărare și i-am lăsat pe adversari să vină peste noi. Noi nu știm să ne apărăm, să stăm în apărare și să așteptăm. La noi, principala armă este atacul. Nu mergem niciunde să ne apărăm, pentru că nu stăpânim jocul de apărare. Noi mergem să atacăm, nu ne caracterizează pe noi jocul de apărare, deși stăm cât de cât bine la acest capitol”, a precizat Cristian Șodâncă, acum concentrat pe meciul cu ACS Comorâște, de duminică, 1 octombrie, ora 16, pe stadionul „Gloria” din Reșița.

„Urmează un meci greu, eu le-am și zis băieților că meciul cu Comorîște e mai greu decât cel de la Răcășdia. Nu cunoaștem echipa din Comorîște, chiar dacă le-am dat trei jucători de la noi, care erau de acolo din zonă. Nu știm cum joacă echipa, iar noi venim după după victoria de la Răcășdia și suntem într-o stare euforică și asta ne-ar putea costa. De aceea i-am chemat pe băieți cu vreo două ore înainte de meci la stadion, să vorbim. Să-i băgăm puțin în priză, pentru că nu e așa ușor cum cred ei. Mai bine să-i tratăm pe adversari cu seriozitate și să avem meci ușor, decât să-i luăm de sus și să ne chinuim”, a mai spus Cristian Șodâncă.

Cristian Șodâncă se bazează pe un lot constant de 22 de jucători și pe sufletiști care vin mereu lângă echipă. Unul dintre ei este delegatul echipei, Petru Daniel Udrea, cel care imortalizează cu aparatul foto aspecte importante din viața simpaticei grupări sportive, A.S. Progresul Ezeriș.
Programul etapei a IV-a:
A.S. Recolta Rafnic – A.S. Granitul Surduc (01.10, ora 14:00)
A.S. Voinţa Şoşdea – C.S. Viitorul Vrani (01.10, ora 15:00)
A.S. Progresul Ezeriş – ACS Comorîşte (01.10, ora 16:00)
A.S. Voinţa Lupac – AS Nera Socol (01.10, ora 15:00)
A.S. Vointa Răcăşdia stă

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.