Bucurie mare marți seara, adusă de naționala de futsal a României, antrenată de reșițeanul Robert Lupu. Tricolorii și-au asigurat prezența la EURO 2018, după ce au învins la Tbilisi, reprezentativa Georgiei, cu 7-4, în manșa secundă a barajului de calificare la întrecerea continentală de anul viitor, din Slovenia.

În tur, la Deva, scorul a fost egal, 2-2. Naționala de futsal a României a făcut un meci mare în Tbilisi Sports Palace, eroul tricolorilor fiind brazilianul Savio Valadares, care a marcat de patru ori în poarta gazdelor. Au mai înscris pentru tricolori Emil Răducu, Paulo Ferreira și Florin Matei. România a reușit astfel a patra calificare la un turneu final continental, după edițiile din 2007, 2012 și 2014. Acum, reșițeanul Robert Lupu s-a calificat în calitate de selecționer al naționalei. Imediat după victoria de senzație din capitala Georgiei, Robert Lupu a postat pe contul său de facebook o imagine cu un mesaj care spune totul despre starea sa: Jesus Loves Me.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Mai jos puteți vedea meciul care a adus României a patra calificare la EURO

Pentru statistică, România a început meciul cu componenți ai campioanei Autobergamo Deva și ai deținătoarei Cupei României, Informatica Timișoara (unde antrenează și joacă Robert Lupu): Vlad Iancu, Florin Matei, Paulo Ferreira, Florin Ignat, Savio. Rezerve: Petrișor Toniță — Robert Lupu, Felipe Oliveira, Laszlo Szocs, Dumitru Mimi Stoica, Alpar Csoma, Adrian Pânzaru, Cristian Matei, Emil Răducu.
De marți seara, România face parte din rândul echipelor calificate la EURO 2018, unde vor mai fi prezente: Slovenia (gazda turneului final), Spania (campioana en titre), Italia, Azerbaidjan, Ucraina, Portugalia, Kazahstan, Rusia, Serbia, Polonia și Franța.
Turneul final este programat în perioada 30 ianuarie-10 februarie 2018, la Ljublijana.

Foto: Ciprian Paraschiv

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.