Cei mai talentați handbaliști juniori și cadeți de la CSM Școlar Reșița au fost incluși în proiectul „Talent Handbal” inițiat de Federația Română de Handbal. Cea de-a patra etapă a acestui proiect național va avea loc duminică, 8 octombrie, de la ora 10:00, la Sala Polivalentă din Reșița.

Acțiunea are ca obiectiv principal identificarea și selecția celor mai valoroși handbaliști din România la categoriile de vârstă juniori (2000-2001) și cadeți (2002-2003). Sunt așteptați aproximativ 60 de sportivi din cele nouă județe ale Zonei 4 (Sud-Vest – Vest): Caraș-Severin, Arad, Timiș, Hunedoara, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea și Mehedinți,

Oferte echipament JomaOferte Joma

„Am spus că voi pune accentul pe handbalul masculin, exact lucrul acesta se întâmplă acum. Avem o strategie, un proiect pe care l-am și pus în practică. Am împărțit țara în patru zone, avem câte un reprezentant local pe fiecare zonă în parte. Antrenorul echipei naționale de juniori merge în fiecare zonă și împreună cu antrenorii de acolo coordonează patru antrenamente, câte două pe fiecare categorie de vârstă. Scopul este să nu lăsăm deoparte, în procesul de selecție, niciun tânăr. Știm că la această vârstă există fluctuații foarte mari de capacitate de a face sport și de a performa. În același timp, le asigurăm tinerilor, prin acest program, minim 30 de antrenamente cu antrenorul echipei naționale, iar antrenorii care doresc să vină și să vadă modalități noi de a antrena, sunt bineveniți. Este un proiect început, este un proiect care cu timpul se va perfecționa. În schimb, trebuie să fim foarte conștienți că rezultatele acestui proiect se vor vedea peste 4 ani, 8 ani. De-abia atunci vom culege roadele lui”, a spus Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

Obiectivele proiectului „Talent Handbal”:
-Crearea unui proiect care să permită monitorizarea și selecția unui număr mai mare de jucători;
-Stabilirea unei planificări tehnico-tactice organizată pentru două categorii (cadeți și juniori);
-Sprijin acordat în vederea monitorizării și selectării jucătorilor pentru echipa națională;
-Implementarea strategiei de joc stabilită pentru selecțiile naționale;
-Mărirea grupului de antrenori care să aplice strategia proiectului la propriile echipe;
-Proiectul „Talent Handbal” permite monitorizarea permanentă a jucătorilor care în prezent nu au nivelul optim pentru selecția în echipa națională, astfel încât, în cazul în care evoluția lor este corectă, să poată fi incluși oricând în lotul reprezentativ național.

În urma evoluților foarte bune ale handbaliștilor reșițeni în competițiile rezervate juniorilor, Federația Română de Handbal a convocat de la CSM Școlar, finanțat de Primăria Reșița, un număr de 18 sportivi: Claudiu Pal, Marian Negru, Sergiu Tudosoiu, Alexandru Voina, Raul Bote, Andrei Bondoc, Filip Tipol, Șerban Blujdea, Denis Dumuța, Marius Negru, Denis Kirsch, Rareș Racoceanu, Casian Mitru, Gabriel Boșca, Denis Barbu, Antonio Gîrban, Andreas Back, Snezan Radoslavevici.

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.