Etapa a treia a Diviziei A de handbal masculin, Seria B, a însemnat primul meci oficial pe teren propriu din istoria nou-înființatei echipe CSM Școlar Reșița. Rosso-nerii au învins pe HCM Sighișoara, cu 35-29, iar la final au fost aplaudați cu căldură de fanii prezenți la Sala Polivalentă.

După o primă repriză echilibrată, în care Sighișoara a ținut aproape, gazdele au reușit o desprindere mai clară în mitanul secund, diferența maximă pe tabelă fiind de șapte goluri, spre finalul meciului (33-26, în minutul 56). În aplauzele celor aproximativ 300 de spectatori, elevii antrenorului Marcel Vulpe și-au trecut în cont primul succes stagional, chiar la primul meci oficial disputat pe teren propriu. O victorie de moral, pentru noua echipă masculină de handbal a Reșiței, urmărită la lucru și de către viceprimarul Adrian Dacica.

Oferte echipament JomaOferte Joma

„În primul rând, vreau să le mulțumesc spectatorilor că au venit în număr mare, la primul meci al nostru acasă, al echipei înființate în această vară. Am fost plăcut surprins să văd și câțiva băieți din galeria echipei de fotbal. În privința jocului, mi-a fost un pic frică de jucătorii de la Sighișoara, pentru că nu-i cunoșteam, dar băieții s-au comportat bine. Nu o să fiu însă mulțumit în totalitate, până nu o să fie toată lumea la unison. Cred că și din tribună s-a văzut dorința lor de victorie, de a arăta publicului spectator că, totuși, începem să arătăm ca o echipă. Nu vreau să comentez deciziile arbitrilor, cine a avut ochi de văzut, a văzut. Per ansamblu, sunt mulțumit de joc și de rezultat”, a spus antrenorul echipei reșițene, Marcel Vulpe.

Antrenorul rosso-nerilor a vorbit pentru CSSport și despre minusurile echipei și lucrurile care mai trebuie puse la punct la CSM Școlar: „Suntem încă deficitari la conlucrarea dintre portar și jucătorii de apărare. Cum am mai spus, ducem lipsă de pivot și de extremă dreaptă. Jucători care să-și asume responsabilitatea șutului, eu cred că astăzi lumea a văzut greșelile fiecăruia, mai ales că am jucat cu improvizație pe postul de pivot. Am jucat cu Răzvan Daia, care este extremă stângă, dar să sperăm că pe viitor unul-doi jucători putem să mai găsim să aducem la echipă. Răzvan Daia este un jucător puternic, dar nu este pivot de meserie, este extremă stânga, ca și Marius Grozăvescu. Atunci, am improvizat la început, dar din dorința și de victorie, i-am ținut mai mult pe ei în teren. Am mai introdus, bineînțeles, și juniorii, de care sunt foarte mulțumit, având în vedere că numai patru juniori I pot folosi la un meci, așa impune regulamentul.”

[envira-gallery id=”632″]

CSM Școlar Reșița – HCM Sighișoara 35-29 (15-13)
1 octombrie 2017; Sala Polivalentă din Reșița; spectatori – 300.
Avertismente: Reșița 3 / Sighișoara 3.
Eliminări 2 min.: Alex Ion (11:04, 56:59), Ștefan Drăgan (37:16) / Radu Turturică (15:12, 42:52), Hunor Konya (22:06, 44:51), George Nuțu (37:47).
Aruncări de la 7 m: Reșița 6 (4 transformate) / Sighișoara 6 (3 transformate).
CSM Școlar: Andy Sămînță, Ovidiu Dumitru – Alex Vulpe (9 goluri), Raul Heimbach (8), Alex Ion (5), Răzvan Daia (5), Marius Grozăvescu (4), Denis Barbu (2), Snezan Radosavlevici (1), Antonio Gîrban (1), Andrei Pascari, Gabriel Boșca, Ștefan Drăgan, Jasmin Ursul, Alex Ille, Sebastian Crăc. Antrenor: Marcel Vulpe.
HCM Sighișoara: Marius Seieșan, Răzvan Costin – Dragoș Ilisie (8), Nicolae Pop (8), George Nuțu (4), Grigore Coman (3), Barna Palatka (3), Radu Turturică (1), Ștefan Niță, Flaviu Rotari, Claudiu Răduț, Hunor Konya.
Arbitri: Bogdan Ciobea (Argeș) și Bogdan Dordea (Sibiu).

Rezultatele etapei a treia:
CSM Oradea – CNE Sighișoara 41-26
CS Universitar Politehnica Timișoara – ADEP Satu Mare 34-22
HC Sibiu – CS Minaur Baia Mare II 30-23
CSU „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu – Universitatea Craiova 32-21
CSM Școlar Reșița – HCM Sighișoara 35-29
CS Universitatea Cluj a stat.

În clasament conduce CSU „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu 9 puncte (golaveraj 111-77), urmată de CSM Oradea 9 puncte (golaveraj 102-75), ambele din trei meciuri. CSM Școlar Reșița este pe locul 7, cu trei puncte din două meciuri. Duminică, 8 octombrie, rosso-nerii vor juca în deplasare cu ocupanta locului 8, Universitatea Craiova (trei puncte din trei meciuri).

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.