Ziua de 24 august 2017 va rămâne de acum marcată în istoria sportului românesc ca fiind ziua în care Alina Vuc a cucerit prima medalie mondială pentru luptele feminine din țara noastră. Reșițeanca a devenit în această seară vicecampioană mondială, la categoria 48 kg, în cadrul Campionatului Mondial de lupte de la Paris.

Legitimată în prezent la CSA Steaua București, luptătoarea descoperită și formată de antrenorul emerit Nicolae Constantin, la Clubul Sportiv Municipal Reșița, a avut un parcurs excelent astăzi, la categoria 48 kg. A trecut pe rând de Rupinder Kaur (Australia) – calificări, Viyaleta Chyryk (Belarus) – optimi, Jasmine Mian (Canada) – sferturi de finală, Evin Demirhan (Turcia) – semifinale.
În finală a întâlnit o sportivă puternică din Japonia, Yui Susaki, aceasta impunându-se cu 14-4, după ce Alina Vuc a avut 4-0. Reșițeanca a rezistat zeci de secunde în fața japonezei, în prima finală mondială la senioare din cariera sa. Astfel, medalia de argint cucerită de Alina Vuc este prima sa medalie mondială la nivel de senioare, totodată este prima medalie mondială a României la lupte feminine.

Oferte echipament JomaOferte Joma

„Este un rezultat mare pentru luptele feminine din România. Sunt mândru că am antrenat o asemenea sportivă. Merita cu prisosință această medalie”, a spus primul antrenor al Alinei Vuc, reșițeanul Nicolae Constantin, cel care a asistat la multe succese ale fostei sale sportive.

Alina Vuc va veni pentru câteva zile acasă, la Reșița, după care își va continua pregătirile pentru apropiatul Campionat Mondial Militar, din Lituania, unde speră să își apere titlul cucerit anul trecut.

Foto: Federația Române de Lupte

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.