O analiză cât mai completă este cheia succesului la pariuri sportive online. Dacă ești atent la toate detaliile și plasezi doar pariuri individuale, pur și simplu nu ai cum să nu fii pe plus pe termen lung, considerând că te și pricepi – cât de cât – la sportul pe care joci.

Pe site-urile de ponturi găsești și articole cu sfaturi scrise de experții în pariuri. În respectivele articole ți se spune și ce trebuie să faci pentru a câștiga mai mulți bani, și, mai cu seamă, cele mai comune greșeli. Aș începe prin a aminti cele mai frecvente două greșeli:

Oferte echipament JomaOferte Joma
  1. Nu te lăsa înșelat de cote

Nu alege un meci în funcție de cote. Mai întâi trebuie să faci analiza, abia apoi să te uiți la cote. De ce? Pentru că, deseori, cotele afișate pe site-urile de pariuri nu reflectă gradul de risc al pariului. Ele pot fi înșelătoare. Dacă îți fixezi în minte un pariu în funcție de cota pe care ai văzut-o, ai tendința să iei în considerare numai elementele favorabile acelui pariu și să ignori toate elementele care contrazic prejudecata ta (cel puțin, așa „spune” un studiu psihologic).

  1. Nu supraestima statistica.

Așa cum nu te poți ghida numai după cote, este foarte primejdios să decizi ce pariezi exclusiv pe baza statisticii. Este adevărat, statistica poate reprezenta baza după care faci o primă selecție a meciurilor, într-o zi în care oferta este foarte bogată, însă doar atât. Fiecare eveniment sportiv ales trebuie să fie analizat în principal prin prisma informațiilor de context. Fiecare informație are importanța sa, o pondere în deznodământul pariului, iar în ceea ce urmează îți voi prezenta factorii pe care eu îi consider primordiali:

Aș pune pe locul întâi gradul de rivalitate. Începătorii pierd numeroase pariuri jucând pe competiții pe care nu le cunosc foarte bine și pentru că nu știu că între combatante există o rivalitate care anulează importanța locurilor ocupate în clasament și chiar a formei de moment. Se poate ca din denumirile celor două formații să nu îți dai seama că sunt din aceleași oraș și există o rivalitate locală puternică (cum ar fi Everton vs Liverpool). Sau, chiar dacă nu sunt rivale locale, poate exista o rivalitate istorică.

De exemplu, în cazul Ligii I, știm că atunci când joacă FCSB contra lui Dinamo chiar nu are nicio importanță că prima echipă peste pe locul 2 (să zicem), iar cealaltă în jumătatea inferioară a clasamentului. Într-o asemenea confruntare, motivația este la cote maxime (dar despre motivație vom vorbi ceva mai jos)

În opinia mea, forma reprezintă al doilea factor de care trebuie să ții seama atunci când analizezi un meci, atunci când cele două combatante sunt de valori relativ apropiate. Dacă o echipă are patru victorii la rând, iar cealaltă a tot dat rateuri în ultimele meciuri, ar fi înțelept nu joci împotriva formației aflate în formă, deși cotele o pot indica favorită pe cealaltă. În sport, moralul este foarte important, iar rezultatele bune succesive sunt generatoare de moral.

Motivația este un factor de importanță medie în timpul sezonului, dar crește mult ca pondere spre sfârșitul sezonului, când echipele „au nevoie disperată” de puncte pentru a-și realiza obiectivele. În ultimele etape, nu este nicio surpriză ca o echipă din zona retrogradării să o învingă pe una clasată pe primele locuri, care nu mai poate pierde participarea în cupele europene. La acest capitol trebuie ținut cont și de competiția în care se joacă meciul. Partidele de Cupă sunt problematice pentru pariori, întrucât unele echipe nu sunt interesate de competiție și odihnesc titularii obișnuiți.

Orice avancronică care se respectă include echipele probabile și absenții. Este foarte important să știi cine lipsește din primul unsprezece. Te sfătuiesc să faci în felul următor: consideră că forța implicită a unei echipe este 10. Pentru fiecare jucător-cheie care lipsește scade din ea 1, pentru fiecare titular obișnuit absent scade 0.5. Rezultatul este relevant pentru pariu. Este riscant să mizezi pe o echipă care are forța 6/10.

Este indicat să ții cont și de atmosfera din cadrul lotului. Dacă afli că un antrenor a pierdut vestiarul, este bine să nu pariezi pe victoria echipei. S-a recunoscut că naționala României a suferit acea înfrângere drastică de la Belgrad (0-5 în fața Serbiei) pentru că mai mulți jucători voiau să „scape” de Răzvan Lucescu.

De asemenea, trebuie să fii atent dacă auzi că la un club sunt probleme financiare și că jucătorii nu și-au mai primit banii de mult timp. Sportivii au o vorbă: „E greu să joci fotbal când ți-e foame”.

Starea terenului este și ea relevantă, pentru că un teren greu este o piedică în fața acțiunilor ofensivă, deci nu se pariază pe un număr mare de goluri dacă meciul se joacă pe noroi.

Este bine să ai în vedere toate aceste aspecte dacă vrei să ai șanse să câștigi mai mulți bani la pariuri.

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.