Dependența de jocuri de noroc este la fel de periculoasă ca orice altă dependență, afectând grav viața particulară și socială a celui care cade într-o asemenea patimă. Statisticile spun că rândurile dependenților se îngroașă de la an la an, în ciuda faptului că și campaniile pentru combaterea acestui tip de adicție s-au intensificat.

Potrivit definiției, un dependent ar face absolut orice pentru a-și satisface viciul. Indiferent cât de mulți bani pierde, va face rost de alții pentru a juca în continuare. Nu are importanță cum își procură fondurile: ia din bugetul destinat altor cheltuieli ale familiei, se împrumută de la rude sau de la prieteni, chiar fură. Sunt convinși că dacă vor juca din nou vor recupera tot ce au pierdut până la momentul respectiv, după care „se vor liniști”.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Un dependent se află în transă

O altă caracteristică a dependenților este că se ascund. Nu vorbesc cu apropiații despre faptul că pariază zilnic și despre pierderile financiare care devin insuportabile pe măsură ce trece timpul. Numai că, de la un punct, problemele lor sunt vizibile cu ochiul liber. Membrii familiei sunt, de obicei, primii care își dau seama.  Un dependent de pariuri intră într-un fel de transă. El pierde bani nu neapărat pentru că nu s-ar pricepe la sportul pe care pariază, ci pentru că se află într-o stare psihică precară, care nu îi permite să gândească limpede.

De fapt, aceasta este deosebirea majoră între un dependent de gambling și un parior profesionist, care își petrece și el multe ore pe zi cu site-urile de pariuri în față. În timp ce primul este orbit de obsesia de a-și recupera banii pierduți și nu mai respectă niciun management al banilor, cel de-al doilea este lucid și respectă cu strictețe un plan de joc bine pus la punct, indiferent care ar fi rezultatele pariurilor anterioare.

Potrivit unei statistici preluate de site-ul comunității pariorilor online din România, 0.6% din populația țării noastre cu vârsta de peste 18 ani prezintă probleme cu pariurile, asta în condițiile în care media europeană este de 0.5% – 2.0%. „Probleme” nu înseamnă neapărat dependență de pariuri, ci dedicarea unui număr mult prea mare de ore pentru această activitate.

Pariorii online sunt mai protejați

Aceeași sursă spune că cei mai mulți dintre românii cuprinși în procentul de 0.6% nu au probleme cu pariurile sportive, ci cu jocul la „păcănele”, acolo unde diferența dintre câștig și pierdere este făcută exclusiv de noroc.

Pariorii online sunt mai puțin predispuși la adicție, întrucât angajații operatorului le pot semnala atunci când constată o activitate pe cont care poate sugera un „derapaj”. Pe unele platforme, jucătorul este avertizat prin ferestre care blochează ecranul că a mai trecut o oră de când „stă” pe respectivul site și este informat despre pericolul reprezentat de dependența de pariuri. În plus, operatorii oferă posibilitatea de a-ți seta un buget zilnic pe care îți permiți să-l pierzi. O dată ce acel buget s-a epuizat, ești delogat automat din cont.

Jucătorii care conștientizează că au o problemă se pot adresa direct angajaților casei de pariuri online, care știu unde să îi direcționeze spre site-uri și persoane specializate în combaterea și tratarea adicției. Aceste persoane știu exact cum funcționează mintea unui dependent. Din fericire, dependența de jocuri de noroc nu este o boală incurabilă.

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.