Cum majoritatea pariorilor mizează de regulă pe bilete cu cote de ordinul zecilor, sutelor sau chiar miilor, a câștiga un pariu de cotă 2 poate părea a fi floare la ureche, însă puțini sunt cei care pot trece testul timpului. Interesant este însă că cei mai mulți dintre pariorii de top vizează menținerea unei cote medii puțin mai mare de 2.00. Totuși, care este, de fapt, secretul din spatele numeroaselor strategii cu cotă 2? Vestea bună este că am stat de vorbă cu specialiștii și am aflat câteva lucruri extrem de interesante, pe care le vom împărtăși cu voi în cele ce urmează.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Cota 2 a fost adoptată în lumea pariurilor sportive după ce numeroase strategii de jocuri de noroc fuseseră inventate pentru jocul de ruletă, care dispune de câteva pariuri clasice cu cotă 2, cum ar fi: roșu sau negru, par sau impar și așa mai departe. Inițial, nimeni nu s-ar fi gândit la ce urma. Introducerea handicapurilor asiatice în pariurile sportive a făcut ca fiecare meci, oricât de dezechilibrat ar fi acesta, să se transforme într-o dispută egală, în care cotele oferite pentru fiecare dintre cele două variante de posibile să fie de aproximativ 1.90 (și nu 2.00, deoarece toți operatorii își opresc o marjă de câștig).

Astăzi, pariorii de top, care susțin conceptul de pariuri pe valoare, țintesc ca la sfârșit de lună să aibă o cotă medie de cel puțin 2.00. De ce se întâmplă asta? Ei bine, pentru că astfel au un echilibru bun între rata de câștig și pierdere, lucru care le permite și să investească o sumă măricică din bancă pe fiecare bilet, fără ca riscul de falimentare să fie mare.

Spre exemplu, dacă un parior are o cotă medie de 2.05 și câștigă 50% dintre pariurile sale, va obține un profit de 5% după ce rulează odată contravaloarea băncii sale. Jucând 2% din bancă și respectând proporțiile respective, va obține un profit de aproximativ 5% după ce joacă 50 de pariuri (25 pierzătoare, 25 câștigătoare). Bineînțeles, aceste rezultate nu pot fi obținute decât dacă se pariază online, pentru că nu există nici un fel de taxe suplimentare, iar valoarea cotelor care pot fi găsite pe internet este în general mai ridicată.

Cine crede că poate paria pe o cotă de 2 zilnic și poate nimeri 70% pronosticuri corecte se înșală. Pariorul trebuie să fie extrem de bun pentru a reuși să rămână pe zero după un eșantion de 1000 de pariuri stabilite, deoarece cotele oferite de agenții nu oferă valoarea de 100%, întrucât casele percep de cele mai multe ori un comision cuprins între 3% și 10% din fiecare piață.

Pentru a-și mări șansa de a avea succes, pariorul trebuie să aibă conturi deschise la cât mai multe agenții de pariuri online de top și să parieze de fiecare dată acolo unde găsește cota cea mai mare, pentru că astfel poate să anihileze comisionul casei într-o bună măsură. Totuși, pentru a genera câștiguri de 5% pe rulaj, pariorul trebuie să facă mai mult decât atât, adică fie să aibă o cotă medie de 2.05, fie să câștige mai mult de jumătate dintre pariurile jucate.

Deși succesul în pariuri sportive nu este legat de cota 2, foarte mulți dintre pariorii iscusiți se mențin în această zonă de confort. Există totuși și numeroși tipsteri profitabili care joacă o cotă medie cuprinsă 1.50 – 1.60, precum și alți pariori care preferă cote foarte mari și au o cotă medie de peste 3.00, însă bineînțeles, și procentul de pariuri câștigate este mai mic (proporțional cu cota).

În concluzie, indiferent de cota medie jucată, pariorul trebuie să caute cele mai bune cote din piață și să aleagă să mizeze numai pe pronosticuri care au valoare, adică ponturi pentru care agențiile oferă o cotă mai bună decât ar trebui să fie în realitate, conform probabilităților reale. Pentru a dezvolta un model performant de analiză, pariorul are nevoie de multă experiență. Succes și să fie verde!

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.