Când spun poker, românii care nu cunosc îndeaproape fenomenul se gândesc automat la Daniel Negreanu, cel care a strâns o avere de peste 39 de milioane de dolari din turnee.

De asemenea, se gândesc că este incredibil de greu să ajungi la un asemenea nivel și să trăiești de pe urma succesului la poker. Au dreptate! Trebuie să fii cu adevărat special ca să ai o carieră precum canadianul de origine română. Mai mult, trebuie să fii dispus să riști totul, așa cum a făcut Negreanu atunci când a renunțat la studii. În paranteză fie spus, din acest punct de vedere, al renunțării la studii, Daniel Negreanu nu este un model de urmat.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Nu trebuie să câștigi milioane

Subiectul poate fi privit, însă, și dintr-o altă perspectivă: nu e nevoie să câștigi cât personajul amintit pentru a trăi din poker. Nu trebuie să fii milionar. Salariul mediu în România este de aproximativ 700 de euro pe lună, adică spre 8.500 de euro pe an. Dacă ajungi să joci poker la un nivel decent, poți câștiga dintr-un singur turneu aproximativ 80.000.

Nu te grăbi să spui că visez înainte să afli povestea lui Vasile Strugari, un bistrițean de numai 26 de ani, care a pus mâna pe acești bani ieșind pe locul al doilea la Grand Prix-ul Germaniei, desfășurat în oraşul ceh Rozvadov, la graniţa cu Germania. S-a înscris la turneu cu numai 220 de euro și au fost în total 2500 de participanți, „în majoritate amatori”, așa cum declara Vasile pentru adevarul.ro. Cu ocazia acestui succes notabil, jucătorul a fost rugat să își spună povestea vieții. Nu este povestea unui supererou, ci a unui om ca mulți alții, care și-a fixat de la bun început un scop în viață și care este cât se poate de în grafic pentru atingerea lui.

Reperele unei povești de succes

Îți fac un rezumat în trei pași, cu informațiile pe care le consider relevante pentru toți cei care visează ca, la un moment dat, să trăiască din poker:

  1. Joacă poker de la 18 ani. A început jucând cu prietenii, apoi participând la turnee locale, pe mize mici. Pe măsură ce juca, studia și aprofunda jocul: „Am început practic de la zero, adică fără vreun ban pus deoparte pentru poker. Jucam turnee cu 10-20 de lei intrarea şi cash, cu intrare de 50-100 de lei, pe plan local, la Năsăud! Odată cu creşterea jocului şi a experienţei am crescut şi miza”.

Poate să facă oricine acest prim pas chiar dacă nu are prieteni cu care să joace sau dacă nu vrea să se deplaseze pentru a participa la turnee. Agențiile de pariuri de top au camere de poker online legale în 2018, unde se pot deprinde toate secretele jocului.

  1. Practicarea șahului l-a ajutat să își formeze o gândire logică, să aibă răbdare și să calculeze cu rapiditate toate posibilele reacții ale adversarilor. Este foarte important să îți antrenezi constant mintea, ca și abilitatea de a-ți controla reacțiile.
  2. Își sacrifică mult timp pentru această activitate. An de an, acesta participă la 7-8 evenimente, care se întind pe câteva săptămâni sau chiar pe o lună. Vasile Strugari este departe de casă aproximativ jumătate de an, pentru a juca poker 7-8 ore zilnic. E nevoie de muncă multă ca să ai succes, dar, așa cum am văzut, din poker se poate câștiga în câteva zile salariul mediu pe zece ani!

S-a întâmplat ca această poveste să fie despre un jucător care și-a început cariera la 18 ani, dar vestea bună este că te poți apuca de poker la orice vârstă. Nu mai suporți jobul pe care îl ai? Gândește-te că nu există nicio limită la ce poți să faci și că succesul ține cu cei dispuși să riște.

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.