În viață sunt câteva lucruri de care nu ai cum să scapi. Unul dintre ele este verificarea contului după ce te înregistrezi pe platforma unei agenții de pariuri online.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Am fost oarecum contrariat când mi s-a solicitat acest lucru prima dată. Era în urmă cu mulți ani, când pariurile online nu erau chiar atât de dezvoltate, deci nu se prea vorbea pe acest subiect. Am citit cu atenție mesajul primit de la operator și am înțeles că nu era nimic periculos, așa că am trimis documentele solicitate și a fost totul ok.

KYC – o procedură normală

ONJN

Dacă ești parior cu experiență, știi despre ce vorbesc. Dacă încă nu ai cont la o agenție de pariuri online și te gândești să îți deschizi în viitor, este bine să te informezi despre verificarea identității, ca să nu crezi că este cine știe ce grozăvie.

O dată cu punerea la punct a legislației privind jocurile de noroc, casele de pariuri sportive online au fost obligate să introducă o procedură prin care să îi verifice pe toți clienții. Procesul poartă numele de KYC (Know Your Costumer, în traducere „Cunoaște-ți clientul”). Operatorii care nu respectă această prevedere legală își pierd licența, deci nu va risca nimeni să se abată de la regulă, mai ales că operațiunea îi ajută și pe ei să minimalizeze unele riscuri.

Ce documente trebuie să trimiți

Așadar, după ce vei completa formularul de înscriere pe site, vei primi un mesaj din partea agenției de pariuri că într-un număr de zile (termenul variază de la un operator la altul) va trebui să îți verifici identitatea. Asta înseamnă că va trebui să le trimiți următoarele documente:

  1. O copie după un act de identitate (buletin, pașaport, permis de conducere etc.), pentru ca reprezentanții casei de pariuri să se asigure că datele coincid cu cele completate de tine la înregistrare;
  2. O copie față-verso a cardului bancar, dacă ai folosit acest instrument pentru a depune bani. Vei primi instrucțiuni să acoperi unele cifre atât de pe față, cât și de pe verso, ca să nu există nicio emoție cum că aceste informații ar putea fi folosite de cineva pentru a-ți retrage bani de pe card;
  3. O copie după o factură recentă la utilități (gaze, internet, televiziune, curent, telefonie etc.), care reprezintă o dovadă a adresei. Dacă nu ai niciun contract pe numele tău, poți trimite și un extras de cont bancar, pe care să fie vizibilă adresa la care locuiești.

Fiecare operator are propriile preferințe în ceea ce privește formatul și dimensiunea imaginilor. Unii nu acceptă decât fotografii, în timp ce alții se mulțumesc și cu documentele scanate. Indiferent ce opțiune, este obligatoriu ca imaginile să fie clare și să includă cele patru colțuri ale documentelor.

Nu există niciun risc

Nu este o procedură complicată. O dată ce ai copiile, le poți încărca pe platformă într-o secțiune indicată de angajații agenției sau le poți trimite pe email. După ce ți-ai făcut treaba, verificare identității se poate finaliza chiar și într-o zi, dar de regulă durează 2-3 zile. Dacă au neclarități sau dubii, reprezentanții casei de pariuri online îți pot cere elemente suplimentare, însă acest lucru se întâmplă rar.

Nu aștepta apropierea deadline-ului pentru a trimite documentele solicitate. Dacă procesarea lor se prelungește și depășește termenul limită, contul îți va fi suspendat și vei pierde banii depuși. Poți paria până când vei trece de „KYC”, dar nu poți retrage bani.

Nu sunt motive să crezi că datele personale nu vor fi protejate. Nu există nicio diferență de risc între a folosi cardul pentru pariuri online sau pentru cumpărături sau alte plăți online. Ca să ai încredere, trebuie să înțelegi care este scopul verificării: previne încălcarea legii de către minori (care nu au voie să parieze), previne frauda, împiedică deschiderea conturilor multiple și ajută la identificarea fiecărui jucător ca și contribuabil la bugetul de Stat.

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.