Prima rundă a Campionatului Național de șah pe echipe de seniori – Divizia A, a fost trecută cu brio de componenții echipei Muncitorul Reșița. Fără trei jucători de bază (maeștrii internaționali Mathias Thessing și Tiberiu Mănescu, și maestrul Valeriu Grozav), Muncitorul a învins în prima rundă pe CS Diana Galați, cu 4-2.

În turneul care a început sâmbătă la Slănic Moldova, Muncitorul Reșița îi are în componență pe marele maestru Vadim Shishkin, din Ucraina, pe maestrul FIDE Dinu-Simi Suciu, candidatul de maestru Alexandru Tunaru, maestrul Marian Zaim și jucătorii de categoria I Mihai Bolintiș, Daniel-Cristian Pădurean și Ioan Păduraru (rezervă). Obiectivul echipei reșițene este salvarea de la retrogradare.

Oferte echipament JomaOferte Joma

În prima rundă, Muncitorul a jucat cu CS Diana Galați, obținând patru puncte, față de doar două ale echipe gălățene. Vadim Shishkin, Mihai Bolintiș și juniorul Daniel-Cristian Pădurean și-au câștigat meciurile, Dinu-Simi Suciu și Marian Zaim au remizat, în timp ce Alexandru Tunaru a pierdut.

„La mese nu ne-am așezat chiar în ordinea ELO, ci am opttat pentru varianta cu Daniel-Cristian Pădurean la masa 5 și cu mine la masa 6. Daniel a jucat cu maestrul Mihai Tufă și după un joc de mijloc turbulent, a intrat într-un final mai bun de turnuri și pioni, pe care l-a câștigat cu o precizie de-a dreptul matematică, aș zice. A jucat foarte frumos și a reușit să câștige cu maestrul Tufă. La masa 6, eu am jucat pe lipsa de experiență a adversarului, nu am riscat nimic și ușor-ușor am reușit o străpungere, au picat rapid doi pioni negri și adversarul a cedat. A fost de fapt prima victorie a echipei, care a dat apoi aripi și celorlalți componenți ai echipei noastre, și-au dat drumul la joc, practic, în afara lui Tunaru, toți ceilalți au stat în permanență mai bine, au fost siguri pe ei, lucru foarte important. Chiar a fost un tonus bun al echipei. Sperăm să o ținem tot așa, pentru că ne așteaptă trei meciuri în care trebuie să mărim zestrea de puncte”, a spus Mihai Bolintiș.

Componenții echipei Muncitorul Reșița reiau în această după-amiază, de la ora 15:30, bătălia pentru supraviețuirea în Divizia A de șah. Următorul adversar este Șah Club Bistrița.

Oferte Joma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.